Foto: Crna-Hronika
Komadant Armije BiH Safet Džidžo Isaković otišao na četverogodišnju robiju

Komadant Armije BiH Safet Džidžo Isaković otišao na četverogodišnju robiju


– Safet Isaković Džidžo, zlatni je ljiljan, koji je nakon višegodišnje borbe sa pravosuđem i tri oslobađajuće presude, konačno izgubio bitku za pravdu… Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Bihaću, ni Vrhovni sud F BiH, nije mu mogao utvrditi krivicu za ubistvo jednog pripadnika tzv. VRS, ali mu je zato nametnuo krivicu za komandnu odgovornost.

Četvrti put, stigla je presuda o njegovoj krivici i zatvorskoj kazni na 4 godine i to, slučajno ili ne, na dan pogibije komandanta Izeta Nanića i Isakovićeva dva brata Ise i Sulje,i njihovog dajdže Mehe. Danas se Safet Isaković sam javio na portirnicu zatvora na Lukama.

Njegove riječi pred odlazak na robiji bile su “Sve će ovo biti jučer”

Ispratio ga je i Hamdija Abdić zvani Tigar.

Šta da kažem. Tuga al dobro. Džidžo je čvrst, njegova porodica dala je mnogo za ovu zemlju. Izgubio je dva brata, branio ovu zemlju i na pravdi Boga ga zatvorili na četiri godine. To se nije desilo u historiji, da komandir voda

Mi, prijatelji, saobrci došli smo da ga ispratimo. On je čvrst čovjek i sve će proći jer je sve prolazno. Mi smo prolazni na ovom svijetu. Ovo je tuga, svojim očima vidim da u našem gradu nije osuđen niti jedan zločinac. Niko ništa, zato kupe ove naše hrabre borce, hrabre ljude koji su branili goli život, koji su branili ovu zemlju. Najbolji među nama je Džidžo – izjavio je Fikret Abdić zvani Tigar, komadant 5 korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

@crnahronikaofficialBorac Armije BiH, Nanićev komadant odlazi u zatvor: Safet Džidžo Isaković se oprostio sa porodicom♬ original sound – crnahronikaofficial

 

“Danas smo u zatvor ispratili čovjeka, koji je sinonim čuda bosanskog otpora. Čovjeka koji je sinonim i bosanske nepravde koja se stoljećima kao usud nosi, kojom plaćamo cijenu opstanka Bosne i našeg bitisanja u Bosni.

Njegovim odlaskom u zatvor, iza rešetaka je poslana časna borba Armije RBiH, kao i istina o njima i nama, o zlu i dobru. Danas smo u Bosni definitivno izgubili svi. Bošnjaci su izgubili obraz, jer smo im dozvolili da nas ponize, a našu časnu borbu za opstanak Domovine i ostanak Bošnjaka kroz Armiju RBiH, izjednače za zločinačkim vojskama.

Zlatni ljiljan je zbog toga što je branio Domovinu, prošao zatvorsku kapiju da oduži dug državi, jer je branio, jer je za Bosnu devet puta krvario.

  • Danas nas dva šehida bosanska, pitaju da li nas je stid kukavičluka.
  • Danas nam komandant Nanić poručuje “čudim se ja vama”
  • Danas je dan koji sebi halaliti nećemo moći.

Nestalo je struje, bojim se da neće još dugo doći.

Selam narode koji si heroje poslao u zatvore, a dezertere doveo na vlast.

Heroje stvara prilika Safet Džidžo Isaković je priliku da bude heroj i to živi, iskoristio. Jučer je osmijeh bio odgovor, da je Bosna ideja, život i misija. Sloboda je u čovjeku, koji je slobodu stvarao i nama je u emanet ostavio.” – izjavila je  Elmedina Muftić


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija