Komandir PS Cazin hapsio ljude čiji komentari na Facebooku mu se nisu sviđali

Komandir PS Cazin hapsio ljude čiji komentari na Facebooku mu se nisu sviđali


Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici SIPA-e uhapsili su danas komandira Policijske stanice Cazin, potvrđeno je i zvanično iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kako smo ranije objavili, komandir PS Cazin Said Ljubijankić (1969) sumnjiči se za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protivpravno lišenje slobode.

– Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protivzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedno oštećeno lice, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećeno lice je lišeno slobode i protivpravno zadržano, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode – navode iz Tužilaštva USK.

Nakon toga, kažu u Tužilaštvu, Ljubijankić je nastavio nezakonito postupati, te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećenog dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

– O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tužilac će odlučiti nakon što osumnjičeni bude predat i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona – naveli su iz Tužilaštva USK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija