Kome smetaju saobraćajni znakovi u Banjaluci?

U toku prošle godine uništeno je ili oštećeno više od 200 saobraćajnih znakova na području grada, rekli su za Nezavisne u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, uništeno ili oštećeno je i 16 saobraćajnih ogledala, 12 svjetlećih saobraćajnih znakova, a 20 stajališnih oznaka je u potpunosti.

“Takođe, porušeno je preko 900 znakova, a Gradska uprava je iz budžeta grada za ovo izdvojila oko 70.000 KM”, kazali su u resornom odjeljenju.

Dodaju da je pored štete na saobraćajnoj signalizaciji koja nastaje kao posljedica saobraćajnih nezgoda, za grad dodatni problem i sve češće uništavanje saobraćajne signalizacije od strane nesavjesnih pojedinaca ili grupa.

“Saobraćajna signalizacija je postala predmet konstantnog uništavanja na razne načine, od ispisivanja grafita i lijepljenja naljepnica, preko rušenja, do lomljenja i totalnog uništavanja, a u nekoliko navrata je dolazilo i do otuđivanja pojedinih saobraćajnih znakova, o čemu je obaviještavana i nadležna policijska stanica”, naveli su u ovom odjeljenju.

I poslije svih upućenih apela i upozorenja, broj ovih medjela i dalje ne opada.

“Posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, jer neovlaštenim uklanjanjem, oštećenjem i uništavanjem saobraćajnih obilježja vozači nemaju informaciju koja im je neophodna za bezbjedno kretanje, a u opasnost se dovode i pješaci koji se tu kreću”, naglasili su u odjeljenju.

Iz Gradske uprave su apelovali na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju i da oštećenja prijave na broj telefona 051/244-593.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79