Komesara policije u ZDK biraju ljudi koji su bili na listama SDA i A-SDA

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na jednoj od narednih sjednica izabrat će novog policijskog komesara, a kako trenutno stvari stoje birat će se između prvorangiranog na listi Rusmira Šišića, zaposlenika MUP-a ZDK i drugorangiranog kandidata Nermina Šehovića, zaposlenika Federalne uprave policije.

Kako je u izjavi za BHRT pojasnio Almir Ređić, predsjedavajući Nezavisnog odbora, nakon provedene konkursne procedure, sačinili su konačnu rang listu koja je upućena prema Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK, nakon čega će resorni ministar dva navedena imena uputiti Vladi na odlučivanje.

Koliko je odbor “Nezavisan” najbolje svjedoči podatak da ga čine kandidati sa lista SDA i A-SDA poput Seada Bolića, inače kandidata SDA za Skupštinu ZDK, dok su članovi odbora i A-SDA kandidati na listama i to Melisa Ahmić i Taib Spahić.

“Nezavisni” odbor čine predsjednik Almir Redžić te članovi Taib Spahić, Melisa Ahmić, Vanja Udiljak, Sead Bolić, Sehadet Hadžić i Meris Husanović.

Iako se u proteklo vrijeme mnogo pisalo na temu izbora novog policijskog komesara MUP-a ZDK, portal 072info još 4. avgusta otkrio je i najavio da će novi komesar policije MUP-a ZDK, uprkos kvalitetnijim biografijama drugih kandidata, biti Rusmir Šišić.

Cjelokupna javnost u Zeničko-dobojskom kantonu s pravom očekuje da novi komesar policije bude Nermin Šehović, međutim, već prije raspisivanja konkursa bilo je poznato da će najboljeg komesara u BiH Semira Šuta naslijediti Šišić.

Podsjetimo, šest kandidata prijavilo se na konkurs i to Adis Imamović, koji kao načelnik Sektora uniformisane policije po Zakonu o unutrašnjim poslovima do raspisivanja i okončanja konkursne procedure obnaša funkciju policijskog komesara, Admir Gazić, načelnik Policijske uprave I Zenica, Vahidin Topalović, komandir Policijske stanice Kakanj, Rusmir Šišić, šef Odsjeka za privredni kriminal i korupciju u MUP-u ZDK-a, Nermin Šehović, federalni inspektor Detašmana Zenica koji je sačinio izvještaj o propustima u slučaju Dženan Memić i Hajrudin Krehmić, samostalni inspektor u Graničnoj policiji BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79