Kompanija iz BiH jedna od najbrže rastućih u regionu

HTEC Group, jedna od najbrže rastućih kompanija u regionu, koja zapošljava inženjere u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Bjeljini, sklopila je partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast ove kompanije za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda.

Ovo manjinsko ulaganje jedno je od najvećih u Evropi, a predstavnici HTEC Group najavljuju da će im ono omogućiti nastavak širenja kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo, ali i ulaganja u organski rast te zapošljavanje i razvoj najboljih stručnjaka u jugoistočnoj Evropi.

Brighton Park tim je impresivan. Lična reputacija, kredibilitet u industriji i prethodno iskustvo svih članova tima ono su što nas je, ispred svega, motivisalo da uđemo u ovo partnerstvo. Srećan sam što će nam se Mark Dzialga i Kevin Megan pridružiti u upravnom odboru kompanije i siguran sam da ćemo zajedno izgraditi HTEC Group u jednu od najuspešnijih tehnoloških konsultantskih kompanija na svijetu – rekao je tim povodom Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.
Iz kompanije navode kako investicija ovih razmjera svjedoči o uspjehu, kvalitetu usluge i vrijednosti koju HTEC Group donosi svojim klijentima.

Taj, kako navode, nevjerovatan iskorak na našim prostorima potvrda je stručnosti lidera i IT eksperata iz ugla svjetskih investitora, a o njegovom značaju u globalnim poslovnim okvirima dovoljno svjedoči činjenica da su vijest o partnerstvu HTEC Group i Brighton Park Capital prvi objavili najutjecajniji svjetski mediji, kao što su Reuters, Bloomberg, Business Insider…

Kombinujući sofisiticirano inženjerstvo sa najboljim produktnim inovacijama i dizajnom, HTEC strateški radi na tome da se pozicionira kao globalni lider u razvoju digitalnih proizvoda. Mi smo veoma srećni što možemo da podržimo kompaniju koja pruža ovakve mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo svojom ekspertizom u industriji moći da pomognemo kompaniji da se dalje razvija i da svoje usluge pruži još većem broju vodećih svjetskih kompanija – poručio je Mark Dzialga, partner u grupi Brighton Park.
Osnivači HTEC Group su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, gdje kompanija već dvije godine posluje, a trenutno je prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini. Sjedište kompanije je danas u San Francisku, svoja lokalna predstavništva i razvojne centre ima u Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji i brojnim zemljama regije, koja će biti u fokusu razvoja nakon ozvaničenog partnerstva.

Naš plan je da podupremo organski rast selektivnim akvizicijama, kako bismo privukli najbolje kreativce i inženjere, te tako stvorili sjajne mogućnosti za karijerni razvoj svih naših ljudi, a sa druge strane pružili najkvalitetniju uslugu i dali što više vrijednosti klijentima. Mi vidimo HTEC kao mjesto na kojem najbolji talenti dostižu svoj maksimalni potencijal – najavio je Čabrilo.
U sklopu ove strategije, HTEC Group nedavno je izvršio i veliku akviziciju Momentum Design Lab-a, studija za produktni dizajn iz Sicilijumske doline. O HTEC Group kao poželjnoj kompaniji za sve stručnjake govori i podatak da je ovaj internacionalni tim nedavno dobio svog 1000. zaposlenog, a jubilarni član pridružio se upravo lokalnoj kancelariji u Sarajevu, javlja Biznisinfo.

U ovom momentu, kompanija ima više od 250 otvorenih pozicija i aktivno zapošljava više od 70 stručnjaka mjesečno u oblastima produktnog konsaltinga, dizajna i inženjerstva na svim svojim lokacijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79