Komšić: ANP skinut sa dnevnog reda, odgođena vanredna sjednica

Godišnji nacionalni program (ANP) skinut je sa dnevnog reda današnje redovne sjednice Predsjedništva BiH, a vanredna sjednica, na kojoj se trebao razmatrati izbor mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH, je odgođena

Nismo mogli spotići saglasnost oko toga. Vezano za tu aktivnost odlučeno je da se ne glasa ni o mandataru te da se odgodi vanredna sjednica – kazao je Komšić.

– Nije bilo puno rasprave. Otprilike smo očekivali ovakav ishod. Dogovorili smo da odustanemo od glasanja dok ne dođemo u situaciju da možemo postići neki kompromis. Moj prijedlog za druga dva člana Predsjedništva je bio da se imanuje mandatar, da mu se naloži da pošalje ANP, ako ne uradi da se ovlasti predsjedavajući Predsjedništva. Bespredmetno je bilo preglasavanje nakon što je i to odbijeno. Nismo željeli glasati o mandataru jer ako jednom odbacimo kandidata Zorana Tegeltiju, više ne možemo glasati o njemu, a nismo htjeli da zakujemo stvari – kazao je Komšić.

– Među članovima Predsjedništva jedino je Milorad Dodik glasao za sporazum o formirannu vlasti sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, šta će oni dalje, ne znam – dodao je on.

Zaključak o promjeni dnevnog reda te odgađanju vanredne sjednice su, kako je kazao, lako doneseni, prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments