Komšić: Imamo razlog za optimizam

Komšić: Imamo razlog za optimizam


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić (DF), izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg susreta članova Predsjedništva BiH s predsjednicom Slovenije, Natašom Pirc Musar. Fokus razgovora bio je na putu Bosne i Hercegovine prema članstvu u Evropskoj uniji.

Komšić je istakao da je tokom susreta s Pirc Musarom najviše razgovarano o perspektivi Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Posebno je naglasio podršku koju je dobila BiH od predsjednice Slovenije, Vlade Slovenije i građana Slovenije na tom putu.

“Imamo razloga za optimizam kada je riječ o onome što se očekuje od Bosne i Hercegovine (na putu ka EU)”, dodao je Komšić.

Na svom profilu istakao je: “Bilo bi dobro kada bismo dobili datum početka pregovora sa EU, ali to je sasvim druga stvar. Skrenuli smo pažnju da se povede računa o drugoj strani medalje, a to je da ako ispunimo uslove, loša poruka bi bila da ne dobijemo početak pregovora”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da je predsjednica Slovenije, kao i drugi strani zvaničnici, naglasila važnost da BiH ne propusti priliku i da ispuni sve uslove koji su joj postavljeni.

Također je istaknuto da je važno da se vodi računa o svim aspektima procesa, te da bi loša poruka bila ukoliko BiH ne bi dobila datum početka pregovora sa EU nakon što ispuni uslove.

Komšić je izrazio zahvalnost Pirc Musar na podršci koju je Slovenija davala i nastavlja davati Bosni i Hercegovini u njenim evropskim integracijama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija