Komšić na Kapiji: Vrh Srbije nije spreman za moralno i ljudsko ozdravljenje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je u Tuzli odao počast 71 žrtvi koja je na današnji dan prije 26 godina ubijena agresorskom granatom s Ozrena.

On je kazao da u životima svih nas postoje dani koji je bolje da nikad nisu svanuli, a 25. maj je jedan od tih dana.

“Sve je to jedna tuga, tragedija, dopunjena ogorčenjem porodica jer su ljudi koji su osuđeni oslobođeni. Šta da vi tim ljudima kažete osim da budu ogorčeni na sve koji u bilo kojem segmentu predstavljaju ovu državu”, kazao je Komšić.

Komšić je kazao da svaki put na sastanku s predstavnicima Srbije, počev od predsjednika Srbije Vučića, Šefik Džeferović i on, postavljaju pitanje Novaka Đukića.

“Naravno, gospodin Milorad Dodik u tome ne učestvuje. Postavlja se pitanje i da se, po potpisanom protokolu, u BiH vrate dva naša državljanina kojima se sudi pred sudom u Beogradu”, rekao je danas na Kapiji Željko Komšić.

Za zločin na Kapiji pred Sudom BiH nekadašnji komandant Taktičke grupe Ozren Vojske Republike Srpske Novak Đukić osuđen je na 20 godina zatvora jer je naredio da se topovskim projektilima gađaju civilni ciljevi u Tuzli. Đukić je prije odlaska na izvršenje kazne pobjegao u Srbiju, gdje i danas slobodno živi, jer ima srbijansko državljanstvo.

“Nažalost, nema ispravne reakcije, pa dolazimo do zaključka da politički vrh Srbije nije sazrio za bilo koju vrstu moralnog, ljudskog, pa na kraju krajeva i političkog ozdravljenja, kada govorimo o zločinu na Kapiji i svemu što se desilo u cijeloj BiH. Očigledno je da ćemo morati još dugo vremena da se nosimo s tim”, rekao je Komšić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79