Komšije porodice Danke Ilić: Čudi nas da je djecu uopšte neko mogao dovesti tu

Komšije iz sela Banjsko Polje i dalje su uznemireni zbog nestanka djevojčice Danke Ilić i cijele situacije koja ih je zadesila, s obzirom na to da se nešto ovako nikada nije desilo u njihovoj okolini.

“Juče smo svi bili uključeni u potragu, svi iz komšiluka i okoline, svi se nadamo da je djevojčica živa i zdrava, trudimo se da ne mislimo na najgore”, kaže jedna komšinica koja živi u blizini vikendice gdje je Danka nestala, prenosi “Kurir”.

Za porodicu Ilić mještani kažu da godinama nisu bili ovdje, u vikend-kući gdje se sve izdešavalo, niko ne živi dugo, sve je napušteno i bez uslova za život, te ih čudi činjenica da je djecu uopšte neko mogao dovesti tu.

“Ivana je sa bratom i porodicom odrasla ovdje, kako im je majka umrla, odselili su se svi, u toj kući gdje je Danka nestala, niko ne živi godinama. Šta je nju navelo da taj dan dođe ovdje, ko zna. Godinama je niko nije vidio, prvi dan dođe i eto šta se desilo. Pritom nije se parkirala sa ove strane kuće, pored puta, nego iza te štale, sad je sve sumnjivo. Dankin nestanak je prijavljen tek poslije sat i po vremena, kaže da je ona tražila prvo sama, pa je zvala muža i onda se uključila policija i svi ljudi iz okoline”, rekla je komšinica.

Dodala je da ih posebno plaši jedna stvar, a to je blizina bugarske granice.

“Mi se svi ovdje čudimo da je dijete moglo da nestane u roku od dva minuta, kako njena majka kaže. To samo ona zna kako se sve izdešavalo…”, priča ona.

Bugarska granica je na sat vremena odavdje, a kako smo već pisali, djevojčicin nestanak prijavljen je tek poslije sat i po vremena, mještani sumnjaju na najgore.

“Molimo se Bogu da je živa i zdrava, ali nije nam jasno što se toliko čekalo da se prijavi nestanak, a svi znamo da je bugarska granica sat vremena odavdje”, kaže komšinica.

Policija trenutno raščišćava teren, međutim još uvijek nije omogućen prilaz ka pojati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79