Konačno nastavljeni radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru

Konačno nastavljeni radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru


Danas su nastavljeni betonski radovi na projektu olimpijskog bazena u Mostaru, kako je objavio gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

“Nakon što su završeni iskopi i pripremni radovi, trenutno se rade betoniranja i priprema za instalacije. Zbog kompleksnosti projekta bilo je dugotrajno pripremanje projektne dokumentacije i uvođenja izvođača. Sada kada imamo osigurana sredstva i ugovorene radove, želimo što prije ugledati konačni izgled novog bazena u Mostaru,” poručio je Kordić u objavi na Facebooku.

Mašine su se na lokalitetu pojavile u septembru prošle godine kako bi najavile radove, ali su tada služile kao dio predizborne priče, pa su se gradski zvaničnici i bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, slikali uz bager, podsjeća Bljesak.info. Od tog perioda do danas rijetke su bile pojave strojeva na toj lokaciji.

Početkom ove godine, najbolja bh. plivačica, Mostarka Lana Pudar, nasmijala je javnost storyjem na Instagramu u kojem je objavila fotografiju gradilišta s jednim bagerom uz pjesmu “Nije preša” grupe “Who See”.

BiH uskoro očekuju novi lokalni izbori u oktobru, što može dodatno uticati na tempo radova.

Nastavak radova na izgradnji olimpijskog bazena predstavlja korak naprijed za sportski i rekreativni život Mostara, te nadu za brži završetak projekta koji će biti od velikog značaja za sve građane.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija