Konačno uklonjen sporni reklamni display: Radnici bili prisiljeni pilati krošnje drveća

Konačno uklonjen sporni reklamni display: Radnici bili prisiljeni pilati krošnje drveća


Stanovnici Ulice kralja Tomislava (Avenija) i Ulice Stjepana Radića u Mostaru mogu odahnuti jer je konačno uklonjen dugogodišnji izvor kontroverzi – veliki reklamni display.

Nakon godina žalbi i problema koje je uzrokovao, display je službeno premješten na stadion Pod Bijelim brijegom, gdje će biti poklonjen HŠK Zrinjski.

Proces premještanja displaya, međutim, nije prošao glatko. Prema informacijama objavljenim na Instagram stranici Mostar.forever, display se “zaglavio” u Ulici Stjepana Radića kod kampusa Sveučilišta u Mostaru.

Radnici su bili prisiljeni pilati krošnje drveća kako bi display prošao, a došlo je i do oštećenja električnih kablova, što je rezultiralo prekidom električne energije.

Reklamni display je godinama izazivao nezadovoljstvo građana zbog prejakog svjetla, a inspekcija je već 2015. godine naložila njegovo uklanjanje. Građani su osam godina čekali na ovaj trenutak, ali čini se da ni sam proces uklanjanja nije prošao bez problema.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija