Konaković i Stojanović su odali počast ubijenim u školi u Beogradu, a u Sanski Most nisu išli

Konaković i Stojanović su odali počast ubijenim u školi u Beogradu, a u Sanski Most nisu išli


U Sanskom Mostu ne igra Partizan. To je možda razlog zašto Igor Stojanović i Elmedin Konaković, 24 sata nakon masakra u Srednjoj školi u Sanskom Mostu, nisu otišli da se poklone žrtvama, piše Istraga.ba

Umjesto toga, obojica su bili u Beogradu, gdje su dan nakon masakra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar položili cvijeće i “usput” gledali košarku.

Sanski Most je u Bosni i Hercegovini, ali za žrtvama u tom gradu neće žaliti cijela zemlja. Za žrtvama masakra u Beogradu, cijela Bosna i Hercegovina je tugovala. U Federaciji Bosne i Hercegovine, dan žalosti zbog zločina u Sanskom Mostu proglašen je tek 26. avgusta, pet dana nakon događaja. U slučaju beogradskog masakra, dan žalosti u BiH bio je proglašen samo 48 sati nakon zločina.

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH, nije našao vremena da se pokloni žrtvama u Sanskom Mostu, iako je u tom gradu ubijen njegov stranački kolega iz SDP-a. Umjesto toga, odlučio je ostati u Sarajevu, jer u Sanskom Mostu, kao ni u Gradačcu prošle godine, ne igra Partizan. Žrtve iz ovih gradova, iz sarajevske perspektive, nisu dovoljno važne niti urbane da bi privukle pažnju.

Saša Magazinović, koji je prije četiri godine otputovao u Novi Sad kako bi položio cvijeće na grob Đorđa Balaševića, ovog puta nije našao za shodno da posjeti Sanski Most nakon masakra. Umjesto toga, bio je zauzet partijima u Sarajevu, gdje je “dočekivao goste iz regije.” Sanski Most je, kako izgleda, predaleko i previše nebitan za političku elitu.

Elmedin Konaković je 24 sata nakon zločina stigao položiti cvijeće ispred škole u Beogradu, ali za četiri dana nije našao vremena da posjeti Sanski Most. Jer, tamo, rekosmo, ne igra Partizan.

Predrag Kojović, s druge strane, vjerojatno još uvijek traži Sanski Most na karti, negdje u okolini Jelaha, koji je, za njega, u Krajini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija