Konaković (NiP): “Propao je tajkunski projekat u kojima će neke hodže iz Živinica određivati budućnost naše djece”

Konaković (NiP): “Propao je tajkunski projekat u kojima će neke hodže iz Živinica određivati budućnost naše djece”


“Dosta je bilo da neki hodža iz Živinica

U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića večeras je gostovao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

– Nismo krali na izborima, da ja znam. Iskustvo iz SDA koristimo da prepoznamo anomalije. Kada kradeš, u SDA je onda najbolje, jer oni imaju ljude koji ih štite. Ko krade i laže u NiP-u nema mjesta. SDA je pokrala više nego ikad. Na brojanju, na unosima, na praznim listićima SDA je pokrala više nego ikad. Ukrali su, ali nije bilo dovoljno.

“Propao je tajkunski projekat u kojima će neke hodže iz Živinica određivati budućnost naše djece” – izjavio je Elmedin Konaković

“SDA tajkun iz Živinica kojeg spominje Konaković je Abdurahman Hodžić Hodža”

Senad Hadžifejzović: Ti vjeruješ Draganu Čoviću?

“”Vjerujem Draganu Čoviću. Vjerujem u njegov pragmatizam, i njegov racijum. Tu nema nikakvih emocija. ”

Žalili smo se na desetine mjesta, a neke naše žalbe CIK nije ni razmatrao. CIK je politička institucija. Radili su pod pritiskom režima i ovaj put. Blizu smo da formiramo vlast i da rasteretimo tužioce da ih sve pohapse. Protesti su zadnja instanca. Ako ih mi budemo pravili, bojim se da će to biti nešto što BiH nije do sada vidjela. To je krajnja nužda.

SDA govori da ima ruke samo da bi lomila i kupovala nove ruke – poručio je, između ostalog, Konaković.

Konaković je istakao kako su prije nekoliko dana Mehmedagić i novinar Avdo Avdić na Palama dogovarali šta da mu “napakuju”. Konaković tvrdi da ovu informaciju ne bi iznosio javno da nije siguran u njenu tačnost.

Lider NiP-a je također istakao kako je tokom nedavnog boravka u Beogradu s porodicom zatekao i uslikao dva čovjeka OSA-e, “Kalimera i Šilju”, kako ga prate i slikaju. Kao dokaz je na mobitelu pokazao njihove fotografije.

Kalimero je, podsjetimo, umjetničko ime Edina Alađuza, koji se prije angažmana u OSA-i bavio gatanjem, imitacijama i učešćem u rijalitijima.

Konaković je naveo da će smjena Osmice biti jedan od prvih poteza koje će trebati povući u slučaju dolaska opozicije na vlast. Za Mehmedagića je kazao da je “sramota nacije”.

Ipak, Konaković tvrdi da od toga neće biti nešto i da će stranke osmorke imati većinu u oba doma Parlamenta FBiH.

Konaković je kazao kako je ulazak vlast stranaka osmorke sve izvjesniji.

– Sve je već riječeno. Pripremamo programsku koaliciju. To su lideri stranke trojke, u ime osmorke, nakon sastanka s HDZ-om u utorak dogovorili – kazao je Konaković.

Konaković je istakao i da će preko vikenda stranka osmorke dobiti dokumente o programskim ciljevima i načelima od HDZ-a, te da se sljedeća runda pregovora treba održati u utorak ili srijedu.

Ipak, u jednom trenutku Konaković nije isključio da bi se HDZ eventualno mogao i predomisliti i na kraju ponovo otići u koaliciju sa SDA.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija