Konaković o Izetbegoviću: Htio bi da njegove račune drugi plate, ovog puta neće moći

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković oglasio se povodom posljednje izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Izetbegović i predsjednik HDZ-a Dragan Čović imali su jutros sastanak sa visokim zvaničnicima SAD-a i Evropske unije, Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst, a na temu izmjene Izbornog zakona.

Palmerom i Eichhorst su se nakon toga uputili na sastanak s predstavnicima opozicije. Zanimljivo je da je Izetbegović rekao da će upravo sastanak s opozicom biti ključan.

“Mislim da je ključni sastanak koji će imati predstavnici međunarodne zajednice sa predstavnicima opozicionih stranaka, i da će on usmjeriti dalje stvari, kada je u pitanju Dom naroda Federacije i kada su uz pitanju izbor članova Predsjedništva itd”, rekao je Izetbegović.

Dodao je da “ono za šta oni budu spremni, sasvim sigurno će biti spremna i SDA” da ide u tome smjeru.

Na tu izjavu je reagovao Konaković.

“Izetbegović bi ponovo da njegove račune neko drugi plati. Kao u Mostaru. Trgovao je sa Čovićem, uzimao i čuvao pozicije, zauzvrat davao državne institucije. Sad još samo da opozicija plati ceh i isporuči Čoviću Izborni zakon po mjeri. Dole je možda i uspio, ovog puta neće”, napisao je Konaković na Twitteru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79