Konaković o Respiratorima: Novalić optužuje NiP, SDA i Bakir isto, Komšić da je montiran proces, Muderis kaže da sam ja spakovao…

Od kada je javno objavljena konačna presuda u slučaju Respiratori, njeni “akteri”, tačnije Fadil Novalić i Fikret Hodžić, očekivano tvrde kako im je cijeli slučaj “montiran”, tvrdeći da nisu krivi. Novalić je proteklih dana izjavljivao kako je, između ostalih, u montiranju slučaja učestvovao i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

Upravo tim povodom oglasio se i Konaković.

– Preplavili su medije Novalić i Hodžić tezama da su nevini, Fadil Novalić kaže da mu je sve spakovao NiP, Hodžić da je osuđen za djelo za koje nije ni optužen.

SDA i Bakir Izetbegović naravno zvanično saopštenje u istom tonu, a njihovi telali još su brutalniji.

U kampanju su se uključili Željko Komšić koji tvrdi da je proces montiran i podržava Hodžića i ostale, reis Kavazović kaže da su osuđeni nevini (ako ne laže Politički.ba), Muderis kaže da sam ja sve spakovao sa “onima koji ubijaju djecu u Palestini”.

E zbog toga trebamo, a ako Bog da i hoćemo, ovu priču dovesti do kraja!

Da vidimo jesu li dokazi podmetnuti, izmišljeni, pakuju li Murphy, Konaković i još neki nevinim ljudima ili se ova gore navedena grupa bori za stranku i stranačke lopove mimo zakona, morala i etike.

U raspravu ćemo uključiti sve pravne autoritete i proći dokaz po dokaz, paragraf po paragraf.

U nekoga se mora pokazati prstom.

Jer u borbi za istinu i pravdu nema kalkulacija”, objavio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79