Konaković: Protiv sam povorke ponosa, SDA laže

 

Elmedin Konaković, oglasio se povodom sutrašnje 4. Povorke ponosa koja se održava u Sarajevu.

– Protiv sam povorke. Promociju seksualnosti smatram neprimjerenom. Iz svojih dubokih vjerskih ubjeđenja sam protiv povorke. I ove sam godine htio ignorosati povorku, i ove godine lažljiva horda režimska bljuje laži na koje se treba odgovoriti. Ove godine i radikalni ljevičari pišu svoja mišljenja o mojim i stavovima NiP-a.

Zato da vam objasnim svima, još jednom.

Nijedan član NiP-a, nijedan ministar u Vladi, nijedan zastupnik nisu glasali, podržali ili promovisali povorku. Dozvolu za šetnju daje ministar saobraćaja, sigurnosne procjene radi komesar sa drugim agencijama, FUP-om, SIPA-om, OSA-om – navodi Konaković u svojoj reakciji.

Ističe da ne postoji dokument u kojem stoji dogovor da se desi povorka,

– Mi nikad nismo rekli zbog toga da vjernici iz SDA podržavaju povorku jer bi to bila laž, SDA mašinerija optužuje vjernike iz NiP-a da podržavaju povorku jer SDA laže i to je njihovo prirodno stanje.

Naši odgovori na ono što povorka promoviše su pronatalitetne politike, jačanje porodice, zaštita porodilja, djeca u vrtićima, doplatak, odgoj. Potpuno je tačno da se ne slažemo sa koalicionim partnerima po ovom pitanju, ne slažemo se po još nekim temama.

Da li ćemo zbog toga raskinuti koaliciju i koalirati sa SDA prepunom raznih poroka? Nećemo – naglasio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79