Konaković: Prvi skup Bošnjaka je samo početak, Bećirovićevo poređenje je neprimjereno

Konaković: Prvi skup Bošnjaka je samo početak, Bećirovićevo poređenje je neprimjereno


Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao je nakon što član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović nije podržao inicijativu za održavanjem političkog skupa Bošnjaka iz regije.

U svojoj objavi na Facebooku, Konaković je nazvao neprimjerenim poređenje koje je Bećirović iznio, tvrdeći da takav skup ne umanjuje značaj institucija BiH niti ih dovodi u pitanje.

“Nije prikladno poređenje Bećirovića koji ovakav skup poredi sa ‘srednjovjekovnim modelom’, jer naše okupljanje ni na koji način ne umanjuje značaj institucija BiH”, napisao je Konaković.

On je također najavio da će se sastanak održati u petak, kako je planirano, te istaknuo da je veliki broj pozvanih već potvrdio svoj dolazak.

“Vi koji smatrate ovaj skup problematičnim trebate znati da je ovo samo početak, i bit će ih još”, zaključio je Konaković.

Podsjećamo, Bećirović je ranije istaknuo potrebu da odnose između država reguliraju na način primjeren susjedima i državama članicama UN-a, a ne na temelju etničkih podjela.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija