Konaković: “Schmidt na početku sastanka vikao i lupao”

Jedan od političkih lidera koji je bio na sastanku sa Christianom Schmidtom u OHR-u povodom izbornih reformi je i predsjednik NIP-a Elmedin Konaković. On je kazao kako je Schmidt na početku sastanka vikao i lupao.

Konaković je istaknuo da su svi prisutni zadovoljni onime što su čuli s obzirom na to da Schmidt neće nametati nikakve političke izmjene Izbornog zakona BiH.

Plan je da se nametnu tehničke izmjene i dozvoli bh. političarima da pokušaju pronaći zajedničko rješenje. Ukoliko do dogovora ne dođe, kazao je da će biti primoran da reaguje.

“Sad smo čuli od međunarodne zajednice da se mora pregovarati. Rekao je (Schmidt) nekoliko puta i da razmišlja o cenzusu. Imali smo interesantan sastanak, na početku je Schmidt vikao i lupao po stolu”, rekao je Konaković.

Također on navodi i kako je stekao utisak da Schmidt mudro čeka momenat da riješi i politički dio ukoliko ne budemo to uspjeli sami.

“Schmidt mudro čeka da vidi da li ćemo se mi dogovoriti i onda ako se to ne desi da će nametnuti i politički dio”, rekao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79