Konaković: Važna je poruka da polako koncept moćnika koje stranka štiti od svake odgovornosti nestaje

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković je za portal “Avaza” rekao da već “dugo cijela čaršija zna da nešto sa diplomom Sebije Izetbegović nije u redu”.

– Dugo se zna, ali isto tako dugo niko nije smio glasno da pita, takve nepravde postale su pravilo u društvu u kojem živimo. U državi moćnika takva pitanja nisu dozvoljena.

Nakon što su stigli zvanični dokumenti sa Sveučilišta u Zagrebu i zvanično je potvrđeno da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu, falsifikovanju javne isprave, lažiranju položenih ispita na osnovu kojih se omogućava dalje školovanje supruzi predsjednika SDA.

Akademska zajednica je danas pokazala hrabrost, nažalost Tužilaštvo KS takvu hrabrost ne pokazuje.

Oni to zovu “kompleksnim slučajem”.

Važna je poruka da polako koncept moćnika koje stranka štiti od svake odgovornosti nestaje i da pred zakonom svi moramo biti jednaki.

Krajnje je vrijeme da se predsjednik SDA pogleda u ogledalo, da shvati koliko je štete takav koncept napravio našoj domovini, a ako hoćete potpuno iskreno i SDA na čijem je čelu – naveo je Konaković.

Podsjećamo, Senat UNSA-e Sebiji Izetbegović je poništio zvanje magistra. Bilo je 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79