Kontejner blokirao saobraćajnu traku

Nepoznata osoba ili više njih danas su izgurali kontejner za smeće na kolovoznu traku jedne od najfrekventnijih sarajevskih ulica Alipašinu.

Ova ulica, inače, povezuje centar grada sa naseljima Ciglane, Koševsko brdo, potom Bare, Šip, Kobilja glava, sve do Vogošće.

Zbog velikog broja ljudi koji žive u ovim naseljima, ne čudi da ovom ulicom svakodnevno prođe na stotine vozila, tako da je zbog nečije neodgovornosti ili obijesti veoma lako moglo doći do saobraćajne nesreće. Kakve sve posljedice te nesreće mogu biti, bolje da ne pretpostavljamo.

Međutim, ono što je također zanimljivo je da, iako je kontejner blokirao jednu od traka i znatno usporio saobraćaj, nikome od vozača nije palo na pamet da zaustavi vozilo i pomakne kontejner na trotoar, služeći se, valjda, logikom “nije to moj posao” ili “nisam plaćen za to”. Istom logikom su se vjerovatno služili i pješaci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79