Korumpirani policajaci padaju kao domine: Jesu li Kajmaković i Čavka tek prvi u nizu

Čavka se spominje u komunikaciji krimosa iz Hrvatske, a zbog toga je sklonjen iz Odjela za organizirani kriminal.

Time će Čavka sad praviti društvo svojoj ranijoj kolegici Diani Kajmaković, s kojom je nekad zajedno vodio predmet protiv Zijada Turkovića.

I Čavka i Kajmaković su se spominjali u prepiskama kriminalaca putem Sky aplikacije, a s obzirom na to da su sklonjeni s predmeta koji se tiču organiziranog kriminala, očigledno je ‘spominjanje’ bilo inkriminirajuće po njih.

No, njih dvoje su samo posljednje u nizu pravosudno-policijske domine koje padaju zbog moguće umješanosti u mafijaške poslove. Prije njih su ‘pali’ pripadnici MUP-a RS, DKPT te Granične policije BiH.

Ovim se razbijanje Sky aplikacije pokazalo kao rudnik zlata za policijske i tužilačke djelatnike koji lagano sklapaju mozaik mafijaških shema, ali i mreže koji su pleli po pravosudnim i policijskim institucijama.

Tako bi, prema svim informacijama koje su Raportu dostupne, uskoro trebali na red doći i određeni uposlenici FUP-a i SIPA-e, koji su ili sarađivali ili na druge načine omogućavali kriminalne poslove mafijaških klanova.

No, ne ‘padaju’ visokopozicionirani članovi pravosuđa samo zbog Sky aplikacije.

U zadnja dva mjeseca podnesena je ozbiljna prijava protiv glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabine Sarajlije, a danas je suspendovana Dalida Burzić, sutkinja Suda BiH, a prethodnica Sarajlije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79