Košarac: Srpski ministri nisu bili protiv proglašavanja Dana žalosti

Košarac: Srpski ministri nisu bili protiv proglašavanja Dana žalosti


Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac istakao je da srpski ministri u Vijeću ministara nisu bili protiv proglašavanja dana žalosti zbog tragedije u Gradačcu.

– Naš stav je bio da se ovo pitanje reguliše u skladu sa ustavnim nadležnostima, koje su u konkretnom slučaju primarno na vladama RS i Federacije BiH. Vlada RS je već proglasila 16. avgust za dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu. Vlade Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta također – naglasio je Košarac.

Vijeće ministara nije proglasilo Dan žalosti zbog Gradačca

On je naveo da ne zna zašto Vlada Federacije BiH to nije uradila (kasnije je izglasala Vlada FBiH), te da ona treba da odgovori na ovo pitanje.

– Potrebna je odluka Vlade FBiH i bilo bi korisnije da kolege iz Vijeću ministara na to usmjere politički kapacitet i autoritet. Iskreno dijelimo bol i saosjećamo sa porodicama žrtava monstruoznog zločina u Gradačcu. Nikome ne treba politizacija – objavio je Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

Vlada FBiH: U srijedu je Dan žalosti zbog Gradačca



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija