Košarac zaposlio prijatelja Poljakovića kao Glavnog inspektora u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Košarac zaposlio prijatelja Poljakovića kao Glavnog inspektora u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac zaposlio je prijatelja Njegoša Poljakovića kao Glavnog inspektora u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U Inspektoratu se obavljaju poslovi poslovi osnovne djelatnosti, dopunski poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno-tehnički poslovi, i to:

a) Poslovi upravno-nadzorni koji obuhvataju: inspekcijski nadzor nad primjenom Zakona o proizvodnji sredstava NVO i inspekcijski nadzor pravnih lica koji imaju dozvolu za bavljenje proizvodnjom i remontom sredstava NVO;

Njegov prijatelj Njegoš Poljaković bio je najbolju na konkursu.

 

Podsjećamo isti Njegoš Poljaković je bivši inspektor SIPA-e koji je osuđen na dvije godine zatvora.

Njega je tada sidija Općinskog suda u Zenici Stanko Blagić osudio je inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobila jedna djevojka, a još pet osoba je povrijeđeno.

Njegoš Poljaković, inspektor SIPA-e je proglašen krivim za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Zakonom propisana kazna za ovo djelo kreće se u rasponu između jedne i osam godina zatvora.

Sudska presuda nije pravosnažna i Poljakovićeva odbrana je najavila žalbu.

Nesreća se dogodila u blizini Zenice u trenutku dok je Poljaković u službenom vozilu pretjecao kolonu vozila.

U ovom predmetu policija i tužilaštvo nisu na vrijeme reagovali o čemu su novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva već pisali u okviru projekta o korupciji u policiji.

“Stanišić” d.o.o. Pale je firma koja je u vlasništvu Mladena Stanišića. Direktor spomenute firme je Njegoš Poljaković koji je bio kandidat za odbornika za SO Pale na listi SNSD-a.

Međutim, ono što je još intrigantnije, kako Infoveza saznaje, jeste povezanost firme “Stanišić” sa DEMOS-om.

Portparol Općinskog suda u Zenici Alisa Varupa saopćila je da je Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu kojom je Njegoš Poljaković s Pala osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Njegoš Poljakovic (1976) sa Pala, zaposlenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), presudom Sudskog vijeća Općinskog suda u Zenici, kojim je predsjedavao Stanko Blagic, u utorak je osuden na dvije godine zatvora zbog teškog djela protiv sigurnosti saobracaja. Preciznije, on je proglašen krivim da je u mjestu Janjici, kod Zenice, u julu 2008. godine izazvao teški udes od čijih posljedica je preminula Amela Zahić, dok je sedam osoba teško povrijeđeno. Poljaković je mirno saslušao izricanje presude, te u pratnji svog advokata Sulejmana Kapetanovica napustio zgradu Suda. Advokat Kapetanović je kazao da nije zadovoljan presudom jer je očekivao oslobadajuču odluku. “Poljakovic je izvršio preticanje autobusa i audija sasvim normalno. Međutim, osoba koja je dolazila iz suprotnog smjera, Mevlija Mustafič sa opel astrom, prepala se i izgubila kontrolu, te skrenula udesno, nastavljajući vožnju po bankini 38 metara.

U strahu je okrenula volan ulijevo i udarila audi, a sa tim udesom Njegoš nema apsolutno ništa”, kazao je Sulejman Kapetanović. U postupku koji je prethodio sudenju Poljakovic je sa Tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivnje koji je Opcinski sud u Zenici odbacio, uz obrazloženje da je dogovorena kazna od pet mjeseci preblaga. Na rocištu za izjašnjenje o krivnji koje je uslijedilo poslije odbacivanja sporazuma, Poljaković je negirao krivnju nakon cega je zapocelo suđenje. – izjavljeno je 2008. godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija