Kosta koji je u školi ubio devetoro ljudi nije bio pod dejstvom droge

Rezultat toksikološkog nalaza dječaka Koste K. (13) koji je juče u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devet i ranio sedam ljudi, negativan je, rekla je za Tanjug advokat Irina Borović.

Sinoć je odrađen toksikološki nalaz na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) kako bi se utvrdilo da li je dječak bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kada je počinio ubistva.

Kosta K. je juče u OŠ ubio osam svojih vršnjaka i čuvara te škole i ranio šest đaka i nastavnicu istorije.

Otac dječaka Koste Kecmanovića iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, koji je jučer ubio osam učenika, čuvara i ranio sedam osoba, potvrdio je da je imao dozvolu za oružje koje je njegov sin koristio za krvavi pohod.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i da mu nije poznato kako je dječak saznao.

Kako javljaju srbijanski mediji priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i naveo koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primijetio.

Mediji također navode kako je rekao da mu je sin kazao da se nije uklapao u društvo.

Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79