Kovačević nakon što je Tužilaštvo formiralo predmet protiv Dodika: Progone nas zato što govorimo istinu

SNSD uopšte nije začuđen što je Tužilaštvo BiH i ovaj put formiralo predmet protiv Milorada Dodika, jer je to pravosudna institucija koja nikada nije propustila nijednu priliku da progoni Milorada Dodika, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Potvrdilo Tužilaštvo: Formiran predmet protiv Milorada Dodika zbog negiranja genocida

Kovačević je istakao da je jako bitno da se zna da Milorad Dodik nikada, “ni u jednoj svojoj izjavi nije uvrijedio bilo koju žrtvu zločina u Srebrenici, niti je uvrijedio članove porodice žrtava zločina u Srebrenici, niti je ikada imao takvu namjeru”.

– Ono što treba da bude jasno i ljudima u Tužilaštvu i svima onima koji nas pokušavaju progoniti zbog toga što govorimo istinu jeste da nas nikada neće zaustaviti u tome da imamo pravo da kažemo istinu i da branimo naše pravo na istinu i sva naša prava koja imamo u dejtonskoj BiH – poručio je Kovačević u izjavi reagujući na informaciju da je u Tužilaštvu BiH formiran predmet protiv Milorada Dodika.

Kovačević je naglasio da ono što je isto tako veoma bitno i što ne smije da se izgubi iz fokusa jeste da Valentin Incko, niti bilo koji visoki predstavnik u BiH nikada nije, na osnovu Dejtonskog sporazuma, dobio nikakvo pravo da nameće bilo kakve zakone, niti da se na bilo koji način miješa u proces donošenja odluka u BiH, tako da do te izmjene Krivičnog zakona, na koju se pozivaju u Tužilaštvu BiH, pravno gledano, nikada nije ni došlo.

– S obzirom na to da je i protiv mene isto tako ranije formiran predmet zbog iste stvari u Tužilaštvu BiH i da je taj proces kasnije poništen, očekujemo da će se isto dogoditi i u ovom slučaju, ali ono što je najbitnije jeste da nikada nećemo odustati od istine i od našeg prava da jasno i slobodno izražavamo istinu i svoje stavove – poručio je Kovačević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79