Kratki spoj na VW Touran izazvao požar na Širokači

Kratki spoj na VW Touran izazvao požar na Širokači


Požar koji je u subotu navečer izbio u sarajevskom naselju Širokača, prema preliminarnom nalazu vještaka protivpožarne zaštite izbio je usljed kvara na instalacijama automobila “vw touran”, vlasništvo Mehe Beriše iz tog naselja.

Požar je prijavljen u 19.05 sati u ulici Harbina na Širokači, a ubrzo se sa vozila proširio na garažu i dvije porodične kuće, vlasništvo Mehe Beriše i Seje Magode.

Na mjestu događaja intervenirali su pripadnici profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su požar lokalizovali oko 19.50 sati.

Na vozilu i kućama nastala je materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke. Preliminarnim nalazom je utvrđeno da je do požara došlo usljed kratkog spoja na instalacijama vozila. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja – saopćio je MUP KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija