Krijumčari cigareta pucali na policiju, uhapšena četiri Srbina i jedan Albanac

U regionu Mitrovice na Kosovu došlo je do ozbiljnog incidenta kada je policija pokušala zaustaviti vozila koja su se sumnjala da prevoze švercovane cigarete. Kako je saopštio zamjenik regionalnog komesara policije Veton Elshani, tokom ovog pokušaja zaustavljanja, došlo je do razmjene vatre između policije i vozača vozila, ali srećom, niko nije povrijeđen.

Prema izvještajima, pet osoba je uhapšeno u vezi s incidentom, među kojima su četiri srpska i jedan albanski državljanin. Policija je takođe izjavila da traga za još jednim osumnjičenim. U akciji su zaplijenjeni kombi i tri automobila za koje se vjeruje da su bili uključeni u krijumčarenje robe, a u kombiju su pronađene prošvercane cigarete.

Informacije o ovom događaju brzo su se proširile putem društvenih mreža, prvenstveno preko platforme Telegram. Na nekim mestima su iznesene dezinformacije o događaju, navodeći da je kosovska policija pucala na Srbe na Kosovu i da je “otela” petoricu Srba. Međutim, zvanične izjave policije jasno ukazuju da je sukob izbio tokom pokušaja zaustavljanja sumnjivih vozila koja su prevozila švercovane cigarete.

Policija je, u skladu sa svojim zadacima, intervenisala kako bi suzbila ilegalne aktivnosti i održala red i sigurnost na terenu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79