Kriminalac Mišo Petković (42) iako osuđen na 48 godina robije ali uhvaćen na slobodi

Kriminalac Mišo Petković (42) iako osuđen na 48 godina robije ali uhvaćen na slobodi


Višestruko osuđivani ubica Mišo Petković (42), a koji je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci, do sada je ukupno osuđen na nevjerovatnih 48 godina i deset mjeseci zatvora. Radi se o veoma opasnoj osobi i označen je kao jedan od najmonstruoznijih ubica iz Republike Srpske. Do sada je osuđivan za sva moguća teška krivična djela, a neka se ističu po velikoj brutalnosti.

Podsjetimo, Petković je prošle sedmice uhapšen u Banjaluci zbog iznude i zelenaštva.

On je posudio novac radnici jedne kladionice, a zatim iznuđivao novac od nje. Petković je njoj i maloljetnom djetetu prijetio pištoljem, a zatim je opljačkao kladionicu u kojoj ona radi i pričinio štetu veću od 12.000 KM.

Srpskainfo je objavila da je on uhapšen prilikom pokušaja bijega iz Republike Srpske.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da se radi o osobi kojoj su do sada izrečene kazne zatvora od skoro 50 godina.

– Prva presuda mu je izrečena još 2000. godine, a tada ga je Vojni sud Bileća osudio na kaznu zatvora od šest mjeseci, uslovno dvije godine. Zatim mu je Osnovni sud u Doboju u maju 2002. Godine izrekao kaznu od tri godine i deset mjeseci zatvora zbog razbojništva i pokušaja silovanja – istakao je sagovornik.

Petković je potom presudom Kantonalnog suda Tuzla 2003. godine osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva. Prema pisanju medija, on je tada prvo silovao komšiju, a zatim ga ubio udarcima sjekirom.

– Tokom 2010. godine Viši sud u Novom sadu ga je pravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog ubistva. U ovom slučaju on je u Novom Sadu čovjeka ubio sa više uboda nožem, a zatim mu ukrao mobilni telefon i lančić. Petkovića je Okružni sud Doboj u decembru 2011. godine, zbog silovanja, ubistva i razbojništva osudio na još 20 godina zatvora – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Vjerovali ili ne, ni to nije sve, on je opet 2014. godine u Novom Sadu pravosnažno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog teške krađe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija