Tužna priča iz Sarajeva: Starica ukopana, unuka u pritvoru

Tužna priča iz Sarajeva: Starica ukopana, unuka u pritvoru


Za ubistvo 74-godišnjakinje osumnjičeno je troje maloljetnika koji su danas smješteni u KPZ Orašje

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za troje maloljetnika osumnjičenih za ubistvo 74-godišnje starice Safije S. u sarajevskom naselju Mahmutovac.

Pritvor je određen za 14-godišnju unuku ubijene, njenu 15-godišnju poznanicu i 16-godišnjeg komšiju, koji se nalazio u društvu djevojaka.

Šesnaestogodišnjak se tereti za krivično djelo pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, s obzirom na to da maloljetnice nije prijavio policiji, nego se za ubistvo saznalo tek kad su na tijelu starice uočene modrice. Nakon hapšenja sve troje maloljetnika smješteno je u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Orašju.

S obzirom na to da se radi o maloljetnicima, slijedi pripremni postupak pred sudijom za maloljetnike.

Danas je na lokalnom mezarju Nišan Jarčedoli klanjana dženaza ubijenoj starici.

Podsjetimo, zločin se desio u subotu ujutro u kući koja je smještena u Ulici Paje sokak, na Mahmutovcu, a policija je tek u večernjim satima privela osumnjičene. Istragom je utvrđeno da je starica zabranila 15-godišnjakinji da se viđa sa njenom 14-godišnjom unukom, jer ima sudsku zabranu prilaska kući.

Tada je došlo do sukoba između maloljetnica i starice, u kojem je jedna maloljetnica staricu navodno držala za noge, dok ju je druga davila piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija