Krivić: Predložiću da roditelji ne plaćaju vrtiće za april i maj

U ponedjeljak su djeca krenula u vrtiće, ali roditelji, čija djeca idu u Javnu ustanovu “Djeca Sarajeva”, još uvijek ne znaju da li će i u kojem iznosu platiti korištenje za april i maj ove godine.

Naim, ranije je Vlada KS je na početku, kada je tek donijeta odluka o zatvaranju vrtića, donijela odluku da će roditelji za mart morati samo pola predviđenog iznosa. Onima koji su do tog trenutka uplatili cjelokupan mjesečni iznos, polovina se računala kao pretplata, ili se ostatak novca na zahtjev roditelja vraćao. Nakon toga nije donesena bilo kakva odluka za plaćanje vrtića za mjesec april i maj.

– Predložiću na narednoj sjednici Vlade KS, koja će biti održana naredne sedmice, i insistiraću da to bude i usvojeno, da roditelji djece koja pohaćaju vrtiće u okviru JU “Djeca Sarajeva” ne plaćaju ništa ni za april ni za maj. Naime, u aprilu vrtići svakako nisu radili, a za ovu polovinu maja ima pretplata od marta – kazao nam je ministar obrazovanja, nauke i mladih KS Anis Krivić za Oslobođenje.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79