Kućica za knjige i igralište škole u Bihaću na meti vandala

Učenici Osnovne škole “Harmani 2” iz Bihaća i djeca migranata i izbjeglica bili su dio inspirativnog projekta prije više od četiri godine, tokom kojeg su zajedno izradili četiri šarene kućice za knjige.

Jedna od ovih kućica pronašla je svoj dom u dvorištu ove škole, pružajući svima ljubiteljima knjiga mjesto za odmor uz omiljene priče. No, nedavno je ova kućica postala meta vandalizma i izgubila svoju svrhu. Uništavanje nije zaobišlo ni dijelove modernog igrališta, a čak su i stakla na sportskoj sali škole razbijena.

Incident je ostavio školsko osoblje razočaranim i ogorčenim, ali i odlučnim da ne dopuste da se uništava ono što je naporno izgrađeno. Domari škole su se angažirali i popravili ono što su mogli, no šteta je bila učinjena.

Slučaj je brzo prijavljen policiji, a škola ima nadu da će počinitelji biti identificirani i  kažnjeni. Zahvaljujući video nadzoru, škola posjeduje snimke koji bi mogli pomoći u otkrivanju identiteta vandala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79