Lagumdžija: Primitivni napadi novokomponovanih sveznalica i konkretnih neznalica

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama (UN), Zlatko Lagumdžija, poručio je “da se nema namjeru valjati u blatu povodom sramotnog i organizovanog curenja informacija iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, a u vezi sa obilježavanjem godišnjice genocida u Srebrenici koja se planira u New Yorku.

“Povodom sramotnog i organizovanog “curenja” informacija iz Ministarstva vanjskih poslova nemam namjeru valjati se u blatu u kojem očito uživaju kreatori takve “politike”. Oni svakako znaju moje stavove i zato im ne pada na pamet da ih “procure””, naveo je Lagumdžija na Facebooku.

Posvađali se Konaković i Lagumdžija: Teške riječi pale preko email-a

Lagumdžija je dodao “da ne treba velika pamet da se zna ko je iz Ministarstva u javnost “procurio” interni dopis u kojem se, kako dalje navodi Lagumdžija, besprizorno prijeti ključnoj profesionalnoj osobi koja je vodila ekspertni posao oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici”.

“Umjesto da se takvom diplomati čestita na izuzetno profesionalnoj i patriotskoj ulozi u projektu u kojem je jedna od ključnih osoba – postaje meta primitivnih napada novokomponovanih sveznalica i konkretnih neznalica. Podmuklo je na ovakav način napadati moje saradnike bez ikakvih argumenata i “preskakati” pravu metu. Na žalost, to se uklapa u mahalaski pristup obračuna sa implementacijom Rezolucije koji je u toku i o čemu javno nemam namjeru sada govoriti”, ističe Lagumdžija.

Navodi kako mu je “u ovom trenutku najvažnije da se sutra na ulazu u Generalnu Skupštinu UN-a prvi put na pravi način otvori vrhunska izložba o genocidu u Srebrenici”.

“Mada će trajati naredne dvije sedmice, već mi je pokazala da protivnici Rezolucije još nisu odustali od sprečavanja njene adekvatne implementacije. O obilježavanju prvog međunarodnog dana sjećanja i komemoracije genocida u Srebrenici 11. jula 2024. godine, nemam narednih dana namjeru polagati račune nikome putem medija, a svakome kome je to posao sam uvijek na raspolaganju. Ovakvo jeftino selektivno “curenje” informacija iz Ministarstva vanjskih poslova govori sve o primitivnim “izvorima” koji su se možda i nesvjesno našli u istom stroju sa onima koji ne mogu prežaliti što je uprkos njima samima Rezolucija nezaustavljivo prešla u fazu implementacije”, naveo je Lagumdžija.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH upozorilo je Stalno predstavništvo naše zemlje pri UN-u zbog organizacije obilježavanja Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

Navodno su iz iz Ministarstva vanjskih poslova BiH optužili predstavništvo BiH za “sakrivanje informacija”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79