Lana i Mostar dobijaju bazen: Ovako bi navodno trebao izgledati

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) briljirala je na Evropskom seniorskom prvenstvu koje je održano u Rimu sa kojeg je u svoj Mostar donijela jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju.

Lana je ponovo pokazala svoj izvanredni talenat, a uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da mlada Mostarka nema adekvatne uslove i bazen u svom gradu kako bi se bolje pripremala za predstojeće izazove.

Stidljivo se pričalo o izgradnji bazena u Mostaru, a onda je Lana pobjedom u utrci na 200 metara delfin “natjerala” nadležne da se pokrenu i da započnu sa izgradnjom bazena.

Kako je objavio portal “StarMo”, prvi građevinski radovi na lokaciji budućeg olimpijskog bazena u Mostaru trebali bi početi sutra. Ovaj portal je donio i prve fotografije kako bi navodno trebao izgledati bazen u Mostaru.

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79