Lejla Hatić i Hilmija Garibović moraju platiti 260.000 KM ljudima koje su reketirali

Općinski sud u Sarajevu preinačio je presudu Lejli Hatić i Hilmiji Gariboviću, koji su sada osuđeni za iznudu i prevaru, a Garibović i za nedozvoljeno držanje oružja.

Prijetili ubistvom

Lejla Hatić, inače supruga Mirze Hatića, osuđena je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i četiri mjeseca, a Garibović je dobio pet godina i osam mjeseci zatvora. Mirza Hatić ranije je osuđen na četiri i po godine zatvora, piše Avaz.

Lejla Hatić i Hilmija Garibović osuđeni su za reketiranje Mirze Dadića, zastupnika austrijske kompanije “Swietelsky” i poslovnog partnera bivšeg direktora “Željeznica FBiH” Narcisa Džumhura, inače Lejlinog oca. Od Dadića su 2014. godine, zajedno sa Mirzom Hatićem, prijeteći da će on i njegova porodica biti ubijeni ako Lejli ne nađe posao, iznudili više od 100.000 eura.

Privođenje Lejle Hatić 2015. godine

Dadić je u odštetnom zahtjevu tražio 140.000 eura, ali je Sud donio odluku da Lejla Hatić i Hilmija Gribović moraju vratititi 100.000 eura. Hatić je dužna Dadiću vratiti dodatnih 50.000 KM.

Nudili posao

Izmijenjenom optužnicom, Lejla Hatić i Hilmija Garibović osuđeni su i za prevaru bračnog para Ilde i Admira Berberovića. Lejla je 2013. godine obećala Ildi pronaći posao preko Hilmije Garibovića i tadašnjeg direktora Zavoda za zapošljavanje Igora Kamočaja. Berberoviću su dali više od 10.000 KM, a Ilda nikad nije dobila posao.

Garibović: Učestvovao u iznudama

Sud je utvrdio da Hatić i Garibović moraju Berberovićima platiti 10.500 KM odštete.

Upao u kancelariju

Prevara sa zaposlenjem Ilde Berberović otkrivena je kad je njen suprug Admir došao u kancelariju Igora Kamočaja tražeći da mu vrati novac ili da mu zaposli suprugu. Kamočaj nije imao pojma o čemu priča pa su otišli u policiju i prijavili slučaj.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79