Lidl gradi svoj prvi objekat u Mostaru

Trgovinski lanac Lidl počeo je gradnju svog objekta i u Mostaru, što je samo dio šireg plana firme da proširi prisustvo u Bosni i Hercegovini. Planiraju se trgovine u svim gradovima s više od 30 hiljada stanovnika, a očekuje se investicija od oko milijardu KM i otvaranje dvije hiljade radnih mjesta.

Na gradilištu u Centru 2 u Mostaru već je postavljena tabla koja najavljuje završetak trgovine sredinom novembra ove godine. Lidl je poznat po kombinaciji povoljnih cijena i visoke kvalitete proizvoda te širokom asortimanu, uključujući svježe namirnice, prehrambene proizvode, kućanske potrepštine i odjeću.

U procesu izgradnje su brojni objekti, a zapošljavanje je već u toku. Trgovina će se nalaziti na lokaciji nekadašnjeg vodećeg mlinsko-pekarskog poduzeća u Hercegovini i Mostaru, Žitopromet, unutar kompleksa “Projekt C2”, koji uključuje stambeno-poslovne zgrade.

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, izjavio je u podcastu Bljesak Live da se Grad aktivno angažira na jačanju gospodarske klime i privlačenju investitora. Kordić je najavio da će Mostar uskoro imati dva Lidl objekta, što dodatno potvrđuje interes tvrtke za širenjem na tržište Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79