Lišeni slobode Senad Halilović osuđen na 12 godina i Mario Frimel koji je kažnjen s godinu i dva mjeseca

Sudski policajci Federacije Bosne i Hercegovine jučer su u dvije odvojene operativne akcije lišili slobode dvojicu dvojicu osuđenika za ratne zločine koji su izbjegavali odlazak iza rešetaka.

Kako nezvanično saznajemo slobode je lišen Senad Halilović (52) sa Ilidže koji je osuđen na 12 godina zbog likvidacija srpskih zarobljenika u Goraždu toko 1992. godine. On je nakon lišenja slobode sproveden u KPZ Zenica na izdržavanje kazne, piše Avaz.

Istog dana sudski policajci su lišili slobode i Marija Frimela (59) iz Sarajeva koji je također sproveden u Zenicu. On je kako saznajemo osuđen na godinu i dva mjeseca iza rešetaka.

Frimel je kao bivši komandant Odreda “Ivan Krndelj” Armije RBiH, proglašen krivim za sudjelovanje u zlostavljanju civila srpske nacionalnosti u sarajevskom naselju Hrasno početkom oktobra 1992. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments