Ljekarska komora KS: Sebija Izetbegović je naš ugledni član i ima punu podršku

Prof. dr. Sebija Izetbegović je naš ugledni član, te pred organima Komore nije pokrenut nikakav postupak jer za to nema razloga, odgovorili su iz Ljekarske komore Kantona Sarajevo na upit da li će određene procedure pokrenuti nakon informacije o poništavanju magisterija Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

“S obzirom na to da će pomenuti slučaj kako je najavljeno biti predmet sudskog postupka, apelujemo na sve učesnike u ovom postupku da se suzdrže od senzacionalističkog pristupa i nepotrebnog arbitriranja. Do konačne odluke suda, prof. dr. Sebija Izetbegović ima punu podršku Ljekarske komore Kantona Sarajevo u dokazivanju nezakonitosti odluka koje je donio Senat Univerziteta u Sarajevu, a koja je u suprotnosti sa odlukama Medicinskog fakulteta u Sarajevu”, ističe u odgovoru predsjednik Ljekarske komore KS doktor Raho Spahović.

Prema aktima, ističu iz Komore, u dva slučaja se može oduzeti licenca:

 

  1. Ukoliko ljekar obavlja dopunski rad protivno važećim zakonskim propisima,

 

  1. Ukoliko postoji odluka suda o zabrani obavljanja ljekarske profesije.

Podsjetimo,

Sebiji Izetbegović poništeno je jučer akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka. Senat Univerziteta u Sarajevo jučer je održao vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrana diploma generalne direktorice KCUS-a i profesorice Medicinskog fakulteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

Senat Univerziteta je ovu odluku donio nakon što je formirana komisija koja je utvrdila sve činjenice, a koja je formirana nakon što prethodna komisija Medicinskog fakulteta nije završila svoj posao.

Izetbegović je nakon te sjednice poručila da će svoj indeks predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo ponavljajući da su u njemu evidentirani svi položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja kao i potpisi profesora za svaki položeni ispit.

To je jučer, prema saznanjima N1 i učinjeno te se očekuje konačan epilog ove sage.

Danas se na Facebooku dužim saopćenjem oglasio i Bakir Izetbegović, lider SDA koji je govorio o diplomi svoje supruge Sebije Izetbegović navodeći, između ostalog, da je trenutno na udaru koji je politički motivisan te da se nastoji manipulacijama potcjenjicati inteligencija javnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79