Brat (3) i sestra (2) izgorjeli na krevetu dok su se grijali

Djevojčica (2) i njen brat (3) izgorjeli su u požaru koji je buknuo u njihovoj kući u Staroj Moravici kod Bačke Topole, a sumnja se da su mališani stradali nakon što je iz šporeta na drva ispao žar.

Požar je izbio juče oko 8.20 u domu porodice koja ima osmoro djece. U tom trenutku u kući je bilo četvoro mališana, dok je četvoro bilo u školi. Majka je bila u prodavnici, a otac u dvorištu.

“Sumnja se da je do požara došlo kada je iskra ispala iz peći za loženje i prvo zahvatila krevet na kom su bila djeca, kako bi se grijala. Plamen se potom proširio i na čitavu prostoriju”, kaže izvor, pa dodaje:

“Tijela dvoje dece nađena su baš pored peći, dok je iz vatrene stihije spaseno drugih dvoje mališana”.

Komšije kažu da su vidjeli da djeca iskaču kroz prozor bježeći od buktinje.

“Scene su bile jezive, ulica je bila zatvorena, a čuli smo da je u kući sve izgorjelo i da je porodica koja je izgubila dječicu ostala bez krova nad glavom. Otac je valjda pokušao da uđe u kuću po djecu, ali su dim i vatra bili velika prepreka da se uđe u dom”, kažu komšije.

Otac i majka mališana bili su korisnici socijalne pomoći, a kuću koja je sada izgorjela dobili su na korišćenje. Jedva preživljavaju. Porodica je, kako pričaju rođaci, muku mučila da se prehrani, a za osmoro djece trebalo je svaki dan bar pet vekni hljeba staviti na sto.

“Otac, navodno, nije odmah primjetio požar, dok dim nije počeo da kulja”, kaže starija žena iz komšiluka.

Komšije kažu i da su djeca bila vesela i simpatična, piše Kurir.

“Znamo da roditelji brinu o djeci, iako su u teškoj situaciji. Više su živjeli od socijalne pomoći, nego što je otac uspijevao da zaradi”, kaže komšinica.

Iz Centra za socijalni rad su potvrdili da je ova desetočlana porodica koristi socijalnu pomoć već 13 godina, i da nisu imali nikakvih prijava ili probleme s njima. Kako se saznaje, Opština Bačka Topola će pomoći u zbrinjavanju porodice, obezbijediće uslovan prostor za stanovanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79