Ljetovanje od 7 dana u Neumu četveročlanu porodicu košta minimalno 3000 KM

Ljetovanje od 7 dana u Neumu četveročlanu porodicu košta minimalno 3000 KM


Za četveročlanu porodicu koja planira ljetovanje u Neumu, troškovi ne završavaju samo na smještaju.

Ukoliko se odlučite za smještaj sa doručkom koji košta otprilike oko 200 KM po danu za četveročlanu porodicu, ukupni trošak za sedam dana iznosiće 1.400 KM. Međutim, potrebno je imati na umu i dodatne troškove poput hrane i pića.

Na osnovu trenutnih cijena u Neumu, za ručak i večeru za četveročlanu porodicu, potrebno je izdvojiti minimalno 150-200 KM dnevno. Kada se ovaj iznos pomnoži sa sedam dana, dolazi se do ukupnog iznosa od 1050-1400 KM samo za hranu.

Dakle, da bi četveročlana porodica uživala u sedmodnevnom odmoru na moru, uz smještaj bi trebali izdvojiti još minimalno toliko sredstava kako bi pokrili troškove obroka.

Osim smještaja i hrane, neophodno je uračunati i troškove goriva za dolazak do Neuma i povratak, koji mogu iznositi između 100 i 200 KM, ovisno o udaljenosti i potrošnji vozila.

Stoga, prilikom planiranja ljetovanja, bitno je imati u vidu sve troškove kako bi se izbjegle nepredviđene finansijske poteškoće.

Znači, za potpuno uživanje u sedmodnevnom odmoru na moru, četveročlana porodica treba biti spremna izdvojiti ukupno između 3.000 i 3.200 KM. Ovaj iznos uključuje smještaj, obroke, gorivo i ostale dodatne troškove, te omogućava bezbrižan boravak i opuštanje na odmoru.

Foto: Crna Hronika

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija