Ljetovanje za njemačkog doktora u Hrvatskoj završilo kobno

Karlovac, 30.4.2015 - Hrvatska Hitna medicinska služba (HMS) je moderno ustrojena, a prema indikatorima kontrole kvalitete, HMS je u usporedbi s Europskom unijom bolja od nekoliko zemalja èlanica EU, istaknula je u èetvrtak ravnateljica Hrvatskog Zavoda za hitnu medicinu prim. Maja Grba Bujeviæ u karlovaèkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoæ, gdje je obilježen Nacionalni dan Hitne medicinske službe, 30. travnja. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ/ iš

Ljetovanje u Hrvatskoj za njemačkog doktora završilo je kobno. Naime u 41. godini starosti, otac dvoje djece iznenada je preminuo.

Doktor Klaus Ot (41), ljekar za anesteziologiju Univerzitetske bolnice u Augzburgu, u apartmanu u Hrvatskoj, izgubio je život od trovanja krvi, piše “Fenix Magazine”.

Za njegovu suprugu Martinu i njihove dvije kćeri Luisu (8) i Paulu (5) njegova smrt došla je iznenada.

“S dr Otom gubimo sjajnog kolegu i ljekara, koji je uvijek bio zabrinut za dobrobit pacijenata i zaposlenih”, rekli su iz Univerzitetske bolnice Augzburg povodom doktorove smrti.

Ubrzo nakon dolaska na odredište za odmor početkom juna, doktor Ot je rekao svom bratu da ima sve simptome prehlade. O tragičnom slučaju javnost je obavijestio njegov brat Hartmut Ot. Kako se osjećao sve lošije, otišao je u bolnicu: tamo su mu dijagnostifikovali streptokok.

Bakterija je dospjela u krvotok i u roku od nekoliko sati uzrokovala otkazivanje organa 41-godišnjaku.

Bilo kakva pomoć stigla je prekasno: ljekar iz Augzburga bio je mrtav dvanaest sati nakon dolaska u bolnicu.

Opuštajući ljetni odmor s porodicom pretvorio se u noćnu moru, tvrdi brat žrtve.

Kako bi ženu svog pokojnog brata, koja je domaćica, barem finansijski rasteretio, Hartmut Ot je na “GoFundMe” pokrenuo apel za donacije, prenosi “SlobodnaDalmacija”. Time želi osigurati budućnost bratove žene Martine i djevojčica.

“Svaki prikupljeni cent dar je supruzi mog preminulog brata i njegovoj djeci”, objašnjava Hartmut.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79