Ljubuška policija prijavila krađu guma, a uviđaj kojeg je napravila osam dana stariji od fotografija

Ljubuška policija prijavila krađu guma, a uviđaj kojeg je napravila osam dana stariji od fotografija


Priča o krađi guma s vozila koje je bilo pod zaštitom MUP-a Županije Zapadnohercegovačkog (ŽZH) dobila je novi zaplet.

Naime, 8. juna 2022. godine u mjestu Studenci, grad Ljubuški, dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala vozila Mercedes i Audi A6.

Policija je nakon nesreće oduzela vozila radi provođenja vještačenja, ali dok su se vozila nalazila pod kontrolom policije, dogodila se krađa.

Nepoznati počinitelji su 16. februara 2023. godine sa vozila Audi A6 skinuli i ukrali tri gume, a 3. marta 2023. godine vratili su se po četvrtu gumu. Vozilo se nalazilo u sabirnom centru vozila u mjestu Bučine, Ljubuški.

Na upit o ovom događaju, iz MUP-a ŽZH su izjavili da je uviđaj obavljen 16. februara 2023. godine, isti dan kada je krađa prijavljena. Da je uviđaj rađen tog dana, potvrdile su i slike s mjesta krađe. Međutim, došlo se do zapisnika o uviđaju koji je datiran na 24. februar 2023., što je osam dana starije od fotografija.

Ovaj nesklad postavlja dva pitanja. Ako je krađa prijavljena 16. februara, zašto se osam dana čekalo da se izvrši uviđaj? Ili, ako uviđaj nije izvršen 16. februara već osam dana kasnije, kako fotografije mogu biti od 16. februara?

Moguće je da je netko prepravljao dokumentaciju kako bi prikrio nesklad u datumu.

Činjenica da su odgovori MUP-a, zapisnik o uviđaju i fotografije u vremenskoj koliziji dodatno budi sumnje u transparentnost cijelog postupka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija