LJUDI, GDJE VAM JE DUŠA?! Carinici udarili starici (98) paprenu novčanu kaznu jer je pekla rakiju

Žitelji Krbavskog polja ne pamte da je iko ovako rigorozno kažnjen zbog ovakvog prekršaja.

Diljem Like su pri kraju radovi na pečenju rakije na tradicionalni način, a ova godina pamtit će se po kazni koju je dobila 98-godišnja starica iz okolice Udbine za pečenje rakije.

Nije znala zakonsku proceduru

Naime, kada uz pomoć susjeda pristavljen još jedan kotao, dvorište je stigla mobilna ekipa Carinskog ureda u Zadru. Kako starica živi sama, niko joj nije mogao pojasniti zakonsku proceduru vezanu uz uvjete destiliranja alkohola u kućnoj radinosti.

Njoj je na licu mjesta naplaćena kazna od 500 kuna, oduzete su joj 54 litre rakije, a danas je stigla dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna.

Žitelji Krbavskog polja ne pamte da je iko ovako rigorozno kažnjen zbog ovakvog prekršaja. Iako je sve odrađeno zakonski, mnogi smatraju kako joj se moglo ‘progledati’ zbog visokih godina i minimalne mirovine od koje starica živi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments