Lovačkom puškom ubio psa od komšije, optužen za mučenje i ubijanje životinja!

Lovačkom puškom ubio psa od komšije, optužen za mučenje i ubijanje životinja!


Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona dana 16.07.2020.godine podiglo je optužnicu protiv Keserović Ibrišima, zbog krivičnog djela Mučenje i ubijanje životinja iz člana 318. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrdena dana 22.07.2020. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Optuženi se tereti da se dana 08.09.2019. godine, oko 18,00 sati, na području općine Zavidovići, u mjestu Krivaja-Bare u dvorištu svoje porodične kuće, pucanjem iz lovačke puške sačmarice „Ruska bokerica“ IŽ-27 call. 12 mm, serijskog broja 8813143, suprotno odredbama člana 3. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja Bosne i Hercegovine (Sl. Glasnik BiH, broj 25/2009 i 9/2018) ubio psa pasmine „Posavski gonič“ vlasništvo oštećenog M. Dž., kojeg psa je supruga od oštećenog u dvorištu njihove porodične kuće čisteći boks pustila da se istrči, kojom prilikom je M. Dž. oštećen za neutvrđeni iznos.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija