Lukač: Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti

Hapšenja koja smo pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješimo ulogu sve i jednog pripadnika MUP-a u vezi sa kriminalnim klanovima koji haraju regionom – poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

(VIDEO) Pogledajte akciju policije u Banjaluci: Uhapšen član škaljarskog klana i tri pripadnika MUP RS

On je podsjetio da je prije dva dana najavio obračun i čišćenje redova MUP-a od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu.
“Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana ni jednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi uloge naših pripadnika sa kriminalnim klanovima.

Njihove kontakte i veze pratimo već duže vrijeme i nećemo odustati od procesuiranja bilo koga službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima”, rekao je ministar Lukač

On je naveo da ovim primjerom dokazujemo da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost naših građana iznad bilo kog pojedinca a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79