Lutalice terorišu građane, djecu i starije ljude, gradonačelnik rješenje obećava mjesecima

Lutalice terorišu građane, djecu i starije ljude, gradonačelnik rješenje obećava mjesecima


Građani Zavidovića suočavaju se sa mjesecima noćnih mora, jer horde pasa lutalica ostavljaju grad u šoku i strahu. Centar grada postao je poprište zastrašujućih scena, gdje građani ne mogu spavati zbog neprekidnog laveža i napada tih beskontrolnih životinja.

Uzrok zabrinutosti postaju sve učestaliji napadi na najranjivije članove društva. Nedavno su psi lutalice napali dječaka starog samo 9 godina i penzionera u kasnim 80-ima ispred Gradske džamije. Građani su očajni i bijesni, upućujući apelacije gradonačelniku Hašimu Mujanoviću da preduzme odlučne korake u rješavanju ove hitne situacije.

Mjeseci su prošli od kada je gradonačelnik obećao brzu akciju u rješavanju ovog problema, ali nakon protetičke krize za azil koji se “raspao”, dosad nije donesena nikakva konkretna mjera. Građani su ostavljeni da se suočavaju s pretnjom pasa lutalica koji slobodno lutaju gradom, ugrožavajući ne samo sigurnost, već i mentalno zdravlje ljudi.

Situacija je postala nepodnošljiva, a građani traže hitno rješenje. I dok se gradonačelnik oglasio prije 15 dana sa obećanjem da će se situacija brzo riješiti, do danas nema naznaka da se išta dešava. Apeli i vapaji građana ostaju bez odgovora, dok se građani suočavaju s noćnim morama koje se nastavljaju.

Zavidovići prolazi kroz mračnu fazu, gdje su osnovna prava građana ugrožena. Nedostatak akcije i reakcije od strane vlasti doprinosi sve većem osjećaju nemoći i straha. Očekivanja građana sve su veća, ali postavlja se pitanje: koliko će još vremena proći prije nego što se situacija konačno riješi i grad vrati u normalu?

U međuvremenu, stanovnici Zavidovića ostaju budni noću, zabrinuti i prestravljeni zbog laveža i napada pasa lutalica. Njihov apel vlastima je jasan: vrijeme je za hitno djelovanje i zaštita građana od ovog užasa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija