Mačka se ne odvaja od mezara Abdulaha Sidrana: Emotivan prizor nakon dva dana od ukopa

Dva dana nakon ukopa bosanskohercegovačkog velikana Abdulaha Sidrana u haremu Ferhadija džamije u Sarajevu, njegov mezar i dalje privlači pažnju.

Ponovo privlači pažnju upravo zbog neobičnog prizora, mačka se ponovo ne odvaja od njega.

Snimak mačke koja je ušla u raku prije ukopa Abdulaha Sidrana postao je viralan, pokazujući prisustvo životinje u trenucima tuge i poštovanja prema preminulom piscu.

Danas, dva dana nakon dženaze Sidrana, mačka je opet viđena kod njegovog mezara, gdje se, prema izvještaju Avaza, nije odvajala od njega.

Bosanskohercegovački glumac Armin Omerović posjetio je danas Sidranov mezar i zatekao istu mačku kako leži uz gomilu cvijeća koja je položena na Sidranov grob. Fotografiju ovog neobičnog prizora podijelio je na društvenim mrežama, što je dodatno privuklo pažnju javnosti.

Abdulah Sidran preminuo je u subotu, 23. marta, u 80. godini nakon duge i teške bolesti, ostavljajući iza sebe bogat književni opus i neizbrisiv trag u kulturi Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79