Općina Centar osigurala mjesečnu novčanu pomoć za porodice s troje i više djece

Općina Centar osigurala mjesečnu novčanu pomoć za porodice s troje i više djece


Općina Centar je donijela odluku kako bi pomogla život porodicama s troje i više djece, osiguravajući im mjesečnu novčanu pomoć.

Prema novoj odluci Općinskog vijeća, svaka porodica koja ima troje ili više djece će sada primati mjesečnu novčanu naknadu.

Ta naknada iznosit će 45 KM po djetetu mjesečno, a pravo na nju će trajati do navršene 18. godine djeteta, odnosno do 27. godine ako dijete redovno studira.

Ova inicijativa će znatno olakšati finansijski teret višečlanim porodicama. Na primjer, za porodicu s troje djece, godišnji iznos naknade će iznositi 1.500 KM, dok će za porodicu s četvero djece iznositi 2.000 KM, a za porodicu s petero djece 2.500 KM, i tako dalje.

Ova mjera je pozdravljena od strane Udruženja Porodice tri plus, koje je predložilo ovu inicijativu i održalo sastanak s predstavnicima Općinskog vijeća.

Članovi udruženja su izrazili zadovoljstvo zbog uvažavanja njihovog prijedloga i istakli su da će ovaj pozitivan primjer biti inspiracija i podrška drugim općinama u Federaciji Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija