Magla smanjuje vidljivost, u zapadnim i jugozapadnim krajevima jaki udari vjetra

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka Drine, Neretve i Lašve. Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo – Tuzla – Orašje, Nević Polje – Kaonik, Jajce – Crna Rijeka, Mostar – Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno – Kamensko, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Posušje – Široki Brijeg i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79