Magla u kotlinama, učestali odroni, na jugu zemlje, zbog kiše, mokar kolovoz

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa iz BIHAMK-a vozačima savjetuju pojačan oprez.

Aktivirajte BESPLATNO najveću Viber grupu vezanu sa saobraćaj u BiH

 

Kolovoz je, zbog kiše, mokar u južnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po pretežno suhim cestama. Skreće se pažnj i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do pet sati).

Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila teža od sedam i po tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do osam sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz.

Vozači koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju mole se za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen.

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Vitez-Travnik (Bila) Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati.
Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79