Majka 12-godišnjakinje koja je preminula od korone moli ljude da nose maske

Nakon što je njena 12-godišnja kćerka Elizabeth preminula od covida-19, majka Elda McNew moli ljude da nose maske te budu “dobri i blagi jedni prema drugima”.

Nije brinula jeste li novorođenče ili imate sto godina. Ona bi zastala i razgovarala s vama te vam ponudila pomoć ili zagrljaj – kazala je Elda za Today.

Ova američka porodica tokom pandemije koronavirusa živjela je oprezno. Nosili su maske u javnosti, a Elizabeth i njen brat Liam pohađali su nastavu online. Elizabethin tata Brad se nakon dolaska s posla tuširao i mijenjao odjeću. Ali početkom septembra počeo je kašljati. Otkriveno je da su on i Elizabeth zaraženi koronavirusom. Njegovi simptomi bili su “blagi do umjereni”, a stanje djevojčice se pogoršalo.

Rekla je da ne može disati – prisjetila se majka.

12-godišnjakinja je hospitalizirana, primala je lijekove za ublažavanje boli te je završila na respiratoru. Deset dana kasnije, 25. septembra je umrla.

Svaki doktor i medicinska sestra su nam rekli da im je žao što je nisu mogli spasiti. Nisam mogla vjerovati što mi govore. Htjeli su je spasiti, ali se njeno stanje zakompliciralo – dodaje Elda.

Porodica je tužna i ljutita, emocije koje osjećaju se naglo izmjenjuju. Da bi pokrili troškove sahrane i bolničkog liječenja, prijatelj je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom prikupljaju sredstva.

Svima koji ne vjeruju da je ovo stvarno želim reći da sam izgubila kćer, naše dijete, sestru mog sina. Ovo je stvarno. Stavite masku, ako vam se to ne sviđa, ipak to učinite. Spasit ćete svoj ili tuđi život.

Ako jedna kapljica slučajno padne na drugu osobu, riskirate njen život, a sve što je bilo potrebno je obična maska. Ljudi samo ne trebaju raditi ono što ne žele da drugi čine njima. Budite dobri i blagi jedni prema drugima – zaključuje neutješna majka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79